Інноватика – світові реалії та місцеві можливості (за матеріалами зустрічі Черкаського наукового клубу)

20 січня Черкаський науковий клуб провів відкрите засідання, запросивши всіх небайдужих до проблем інноваційного розвитку. Тему зустрічі “Інновації як спосіб виживання” запропонував голова клубу Андрій Гусак. Для дискусії було представлено цікаві доповіді.

Загальносвітові тенденції як “Інновації та майбутнє людства (Проблеми технологічної сингулярності)” представив Анатолій Чабан, наситивши аудиторію шаленою кількістю фактів, імен і новітніх розробок. Проблеми українського розвитку і реалій університету підняв Ярослав Король у виступі “Інновації – світова статистика і  можливості окремого ВУЗу“. Крім об’ємного статистичного аналізу, у другій доповіді було озвучено реальні пропозиції щодо включення університету в інноваційний рух. У жвавій дискусії прозвучали ідеї присутніх щодо розвитку інновацій в освітній сфері, яка на сьогодні є найменш розвинутою, а напрацювання університету у методичному напрямі можуть стати дуже доречними для освітніх стартапів.
До практичних кроків реалізації запропонованих ідей надихнув присутніх виступ першого проректора університету Василя Мойсієнка, який не лише пообіцяв підтримати висловлені пропозицій, а й представив реальні можливості співпраці з місцевою владою і використання для розвитку проектів університетського бізнес-інноваційного центру.