Зустріч з представниками Materials Lab

Сучасні успіхи в області фізики, хімії, енергоефективних технологій, медицини та інших природничих напрямів ґрунтуються на експериментальних дослідженнях з використанням спеціального наукового обладнання. Роль інструментальних методів досліджень настільки важлива, що виробництво аналітичних приладів для фізико-хімічних експериментів виділилось в окрему галузь з рядом потужних виробників. Одним з них є міжнародна корпорація AMITEK з офісом у штаті Іллінойс та розгалуженою мережею представництв. В Україні продукцію компанії представляє столична фірма Materials Lab.

9 лютого співробітники цієї фірми (директор Сергій Мажуга та експерт Олександр Мисливченко) разом з регіональним менеджером АМЕТЕКу Лука Піні відвідали лабораторії Центру фізико-хімічних досліджень Черкаського національного. Гості передали каталоги наукової продукції та розповіли про діяльність АМЕТЕКу по впровадженню новітніх фізичних та електронних приладів в установах України. В свою чергу, заступник директора центру Ярослав Король розповів про напрямки природничих досліджень та освітню діяльність центру.

Сторони домовились про подальшу співпрацю, зокрема отримано запрошення щодо дослідження черкаських зразків на лазерному гранулометричному аналізаторі, що працює в експозиційному залі фірми “Materials Lab” .

Центр має наміри в подальшому розвивати практику зустрічей з відомими виробниками наукового обладнання, що, переконані, буде сприяти як підвищенню професійного рівня співробітників центру, так і поінформованості спільноти про наукову діяльність Черкаського національного.

Materials Lab