Успіхи наших випускників радують і надихають

Гусакова велика наукова родина отримала чергову приємну вісточку від своїх випускників ))).
Може трохи нетрадиційно і надто лірично так починати новинний текст, однак серце сповнюється гордістю і, водночас, надією, коли отримуєш ось такі листи:

«Доброго ранку, Андрію Михайловичу.

Пишу Вам, щоб поділитися радісними новинами  – ми обоє (Я й Ігор) успішно захистили наші PhD тези. Я вже отримав свій диплом (прикріплений в цьому імейлі); диплом Ігоря зараз знаходиться в процесі виробництва і буде виданий йому на руки в кінці вересня або ж на початку жовтня. На даний момент я перебуваю на візиті в університеті Осло (Норвегія), де співпрацюю з іншим доктором з ЧНУ – Сашою Малим =). З першого жовтня починаю працювати постдоком в університеті Уппсали (Швеція). Наскільки я знаю, Ігор планує працювати постдоком в Китаї (Xi’an).

Що там нового та цікавого у Вас та ЧНУ? Також хотів запитати чи є якісь оновлення стосовно нашого можливого внеску до курсу в ЧНУ (як обговорювалося раніше)?

З найкращими побажаннями,
Костя»

Оскільки маю дозвіл від адресата, проф. А. М. Гусака, на публікацію листа, то трохи доповню його деталями. Костянтин Сопіга та Ігор Радченко закінчили магістратуру з фізики матеріалознавства, захистили магістерські роботи під керівництвом Андрія Михайловича, написали ще студентами кілька хороших наукових статей і разом вступили до аспірантури в Сингапурський університет технологій і дизайну. Талант і постійна робота над собою дозволили хлопцям успішно закінчити аспірантуру, неодноразово пройти стажування у різних провідних світових наукових центрах. Логічним вінцем розвитку молодих науковців став захист тез на здобуття ступеня доктора філософії (нам звичніше – захист кандидатської дисертації). Позиція постдока – це типовий для всіх нерадянських країн період наукового стажування після захисту дисертації.

Фізики Черкаського національного, особливо учні професора Гусака, не тільки радіють успіхам своїх випускників, а й дуже цінують їх шану до альма-матер, небайдужу позицію, бажання внести у навчальні курси найновіші наукові досягнення. І це бажання не обмежується розмовами – у цьому році А. М. Гусак залучив своїх учнів до викладання курсів фізичного матеріалознавства для магістрантів-фізиків.

Почути думки небайдужих хлопців можна в інтерв’ю, яке організував А. М. Гусак минулого року, перебуваючи у Сингапурі на запрошення випускників. Саме тоді було зроблено фото, на якому зліва направо Саша Малий (працює в Університеті Осло), Ігор Радченко (про нього згадує Костя у листі), Андрій Гусак, Костя Сопіга, Вадим Куліш (працює в Сингапурі).

Лист Кості, дорогою з Університету Дебрецена до Черкас,
читала Тетяна Запорожець (теж учениця А. М. і викладач Кості)